Скільки потрібно носити брекети

55034

Брекети завоювали популярність серед методів лікування у стоматології. Вони мають різні форми, зроблені з різноманітних матеріалів. Кожен випадок встановлення брекет-системи залежить від самого пацієнта і того, що порекомендує лікар. Можливо, вас хвилює питання: скільки треба носити брекети? У цій статті ви знайдете відповідь. 

 

Терміни носіння брекетів

Треба бути готовим, що ортодонтичне лікування, спрямоване на виправлення прикусу, займає тривалий період. Стоматологи рекомендують носити брекети мінімум півроку. За незначних порушень у порожнині рота - від 6 місяців до 1,5 року, за складніших викривлень - 2-3 роки. Точний термін носіння брекетів визначає індивідуально лікар-ортодонт, залежно від ситуації пацієнта.

Скільки носять брекети | Фото 2 - Клініка Лукашука

 

Фактори, які впливають на термін носіння брекетів:

  • Наскільки складний конкретний випадок. Якщо людина страждає на викривлення зубів, то носити брекети вона носитиме менше, ніж та, у кого аномалія прикусу. Також довше використовують брекет-системи ті, у кого зміщений зубний ряд.
  • Вік. Лікар враховує особливості анатомічного і фізіологічного характеру, а також те, чи здатний зубний ряд до зміщення. Звичайно, для дитини період носіння брекетів буде значно меншим, ніж для дорослого. Зубощелепна система у 18-23 роки формується швидше, тому до цього віку лікування на півроку менше, ніж після нього.
  • Застосовувана система. Якщо йдеться про керамічні вироби, то їх носять трохи більше, ніж звичайні металеві. Також лінгвальні брекети носяться довше за вестибулярні. Це пояснюється складністю їхньої конструкції. Також є ще й сапфірові брекети.
  • Виробництво. Компанії, що виготовляють ортодонтичне обладнання, встановлюють різні терміни лікування.
  • Точне встановлення. Коли встановлюється брекет-система, то враховують ширину, висоту і кут нахилу брекета. Якщо все зроблено точно, то відповідь "як довго носити брекети" вас порадує - використовувати їх потрібно буде набагато менше, ніж якщо щось піде не так. Тому вибирайте хорошого ортодонта.
  • Правильний догляд. Важливо знати, як часто і наскільки ретельно чистити брекети. Також необхідно правильно харчуватися і дотримуватися рекомендацій лікаря. Тоді не потрібно буде носити брекет-систему довше норми.
  • На який результат ви сподіваєтеся. Наприклад, у пацієнта порушений прикус і викривлені зуби. Якщо він бажає тільки вирівняти зубний ряд, то носити брекети йому потрібно вдвічі менше, ніж для досягнення повного результату.
  • Наскільки професійний лікар. Дуже важливо враховувати кваліфікацію і стаж лікаря, а також відгуки, щоб потім не довелося виправляти ортодонтичні похибки в іншого стоматолога, що значно затягує термін лікування. Стоматологи-ортодонти в Клініці Лукашука мають найкращі відгуки, а також сертифікати, які свідчать про участь у міжнародних семінарах.

Сколько носят брекеты | Фото 3 - Клиника Лукашука

 

Підготовчий етап і встановлення брекетів

Скільки б вам не знадобилося носити брекети, одне залишається незмінним - етапи їх носіння. Спочатку потрібно звернутися до ортодонта, який проведе діагностику. Для цього роблять панорамний рентгенівський знімок зубів і черепа збоку. Іноді потрібно сфотографувати щелепи в різних проекціях.

Після первинного огляду лікар планує лікування. Він встановлює тип системи, що підходить саме для вас, яка б допомогла якнайшвидше виправити проблему.

Якщо пацієнт страждає на карієс, гінгівіт, пародонтит або інші подібні захворювання, то їх потрібно вилікувати. Перед установкою брекетів знімають наліт і тверді відкладення. Якщо скупченість сильна, то потрібно видалити ікла або четвірки.

Тепер той самий довгоочікуваний етап — встановлення брекетів. Для цього лікарю потрібно не більше 1,5 години. Достатньо одного візиту. Однак на цьому все ще не закінчується.

Весь період лікування вимагає від пацієнта регулярно приходити на корекцію. Якщо система брекетів класична лігатурна, то з'являтися до лікаря потрібно раз на місяць, якщо ж самолігувальна - раз на 1,5 місяці.

Для того, щоб закріпити результат, після зняття брекетів відбувається встановлення ретейнерів. Так зуби надійно закріпляться в новому положенні.

Скільки носять брекети | Фото 4 - Клініка Лукашука

 

Коли лікування затягнеться?

У лікарській практиці буває, що потрібно видалити деякі зуби перед установкою брекетів. Це відбувається через неправильний розвиток щелепи. Також може бути, що ще дитиною пацієнт мав надкомплектні зуби. Завдяки екстракції можна звільнити місце, що допоможе потім нормалізувати прикус.

Як видно, відповідь на питання, скільки носять брекети, не однозначна. Щоб отримати найбільш точну відповідь, вам потрібно звернутися в стоматологічну клініку і пройти детальний огляд. Наші фахівці допоможуть підібрати найкраще лікування, щоб в результаті ваша усмішка була чарівною. Для цього у них є багаторічний досвід роботи зі встановлення брекетів різної складності, а також їм допомагають надійні професійні інструменти.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
27 голосів, оцінка: 4.6 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *