Рейтинг зубних імплантів для тих, хто бажає розібратися

7370

Незважаючи на те, що не існує узагальненої офіційної класифікації зубних імплантів, усі вироблені титанові корені тим чи іншим чином відносять до певних категорій, які відповідають їх клінічним можливостям. Давайте розбиратися, які імпланти у рейтингу найдовговічніші і який термін їх служби.

Зрозуміти, які імпланти зубів краще вибрати, які критерії впливають на вартість, а також які виробники відносяться до того чи іншого класу, вам допоможе рейтинг імплантатів за версією стоматологічної клініки Лукашука. Імплантація зубів проводиться під особистим керівництвом провідного імплантолога та Головного лікаря клініки Андрія Лукашука з використанням обладнання останнього покоління, а також імплантами топових світових виробників.

Андрій Миколайович Лукашук | Стоматолог - хірург - імплантолог

 

Критерії побудови рейтингу

1. Відсоток приживання. Наскільки добре приживається зубний імплант, визначає його надійність. Компанії, що спеціалізуються на виробництві титанового кореня для імплантації і займають лідируючі позиції на ринку, зуміли досягти 97% приживання. Однак не можна не згадати про топ-виробників, у яких цей показник ще вищий і досягає 99%.

Також слід розуміти, що чим довше у клінічній практиці застосовується певний імплантат для зуба, тим вірогідніший його відсоток приживання і йому з упевненістю можна довіряти.

2. Остеоінтеграція. Якість і швидкість остеоінтеграції, тобто зрощення імплантанта з кістковою тканиною, а, отже, і успіх лікування безпосередньо залежить від технології, якою обробляється поверхня титанового стрижня. Середній період приживлення імпланту становить 6 місяців. Але впродовж останніх років виробники працюють над новими технологіями і деяким уже вдалося скоротити період остеоінтеграції до 1-2 місяців.

3. Гарантія від виробника. Не багато виробників надають на свої системи імплантів довічну гарантію. Більшість гарантують термін служби зубних імплантів 10-20 років. Це важливо враховувати, адже якщо через багато років відбудеться відторгнення титанового кореня не з вини пацієнта, виробник буде зобов'язаний здійснити безкоштовну заміну імпланту. Цей факт спонукає багатьох вибирати імплант від виробника, що надає безстрокову гарантію.

Гарантія на зубний імплант

4. Тип з'єднання "імплант-абатмент". Цей параметр безпосередньо впливає на термін служби імплантів. Виділяють два види з'єднання "імплант-абатмент": конусне та плоске. Більш надійними та довговічними вважаються системи з конічним з'єднанням, на що є дві причини:

  • Даний тип з'єднання виключає наявність зазору між коронкою штучного зуба та стрижнем імпланту, що знижує ризик відторгнення титанового кореня через розвиток мікроорганізмів;
  • Така сполука здатна витримувати велике навантаження та не провокує резорбцію кісткової тканини навколо титанового імпланта.

5. Матеріал. Від чистоти титану залежить те, як добре приживатиметься імплант. Найбільш поширеним вважається чистий титан Grade 4, у якого частка домішок становить трохи більше 2%. Також багатьма виробниками використовується титан Grade 5. Він є менш чистим, тому що містить 6% домішок алюмінію та 4% ванадію. Незважаючи на те, що домішки добре впливають на міцність імплантів, швидкість їх приживлення може бути повільнішою.

6. Ортопедичний портфель. Протезування на імплантатах та його можливості визначають функціональність та естетичність результату лікування. Будь-який виробник має власний «ортопедичний портфель», тобто ряд рішень для встановлення коронки зуба. Чим ширший такий портфель, тим більше можливостей може запропонувати стоматолог-ортопед, що, безумовно, краще для пацієнта.

 

Рейтинг імплантів за виробниками

Преміум клас

До преміум-класу відносяться виробники, чиє ім'я відоме у всьому світі. Такі компанії мають власні технології і впроваджують нові методи імплантації зубів. Преміальний сегмент визначає найкращу якість, найшвидші терміни остеоінтеграції, найвищий відсоток приживання, а також можливість використання імпланта у найскладніших клінічних випадках. Вибирати цей сегмент варто в тих випадках, коли ціна не є критичним аспектом.

Серед преміальних виробників особливо виділяються три компанії зі світовим ім'ям:

Nobel Biocare – виробник із США, що займає близько 40% міжнародного ринку. Даний бренд першим створив корінь із титану та успішно здійснив операцію з імплантації при повній відсутності зубів. Компанія має власну науково-дослідну базу, постачає фірмове ПЗ, а також системи сканування, моделювання і виробництва. Лінійка бренду представлена ​​різноманітними імплантами з безстроковою гарантією;

Astra Tech – не менш відомий виробник зі Швеції. Саме ця компанія першою розробила конічну сполуку імпланту з абатментом з метою зменшення резорбції кісткової тканини навколо шийки титанового штифта. На кожен імплант цього бренду надається довічна гарантія;

Straumann – швейцарська компанія, яка може похвалитися загальносвітовою популярністю та найвищою якістю виробів. Виробник має запатентовану технологію з пористою текстурою, яка максимально наближена до натуральної кісткової тканини, що дозволяє скоротити період приживлення. Ще одна гарна розробка бренду – естетичні імплантати, що виготовляються з діоксиду цирконію. На всі імпланти цієї марки діє безстрокова гарантія.

Імпланти Штрауман

 

Бізнес клас

Середньоціновий сегмент, що відноситься до бізнес-класу, представлений системами, характеристики яких близькі до преміальних, проте можуть поступатися в швидкості остеоінтеграції і відсотку приживлення. Імплантати середньої категорії також добре приживаються у більшості пацієнтів, тому багато хто схильний вибирати саме таке рішення через доступнішу ціну.

У категорії бізнес-класу можна виділити три найбільш відомі виробники:

Impro – німецький бренд, який випускає штучні корені, що розробляються на основі технологій Astra Tech. Вони можуть витримувати навантаження до 100 кг. Використання подібного імпланта зуба допустиме для всіх протоколів у кістковій тканині середньої щільності. Період приживлення в середньому триває 3 місяці;

Xive Ankylos – ще один німецький виробник, чиє титанове коріння відрізняється запатентованою пористою поверхнею і спеціальним різьбленням. За рахунок цього імлантати добре приживаються, в середньому в 1,5-2 рази швидше за аналоги;

MegaGen – корейський бренд, що має власну дослідницьку лабораторію і найбільший завод в Азії з виготовлення зубних імплантантів, який не поступається практично за всіма параметрами європейським імплантам преміум-класу. Компанія славиться найвищою якістю та унікальними розробками. Імпланти MegaGen - унікальні системи для ринку стоматпослуг, у виробництві яких використовуються передові інженерні досягнення в галузі нано-технологій, а також Xpeed і KnifeThread.

Імпланти MegaGen

При їх установці використовуються різні методи імплантації зубів, тому такий клас можна вважати одним із найпопулярніших.

 

Економ-сегмент

Виробники, що відносяться до економ-сегменту, випускають дуже якісне штучне коріння. Бюджетні титанові штифти можуть коштувати майже вдвічі дешевше за ті, що представлені в преміум-сегменті. У багатьох випадках пацієнти схильні вибирати саме економ-сегмент, але варто пам'ятати, що вони не можуть похвалитися широтою рішень під час імплантації зуба у складних клінічних ситуаціях.

Розглянемо трьох помітних представників економ-сегменту:

Osstem – виробник з Південної Кореї. Імплантати розробляються на основі Straumann і на внутрішньому ринку представлені як вироби преміум-класу, що конкурують із ізраїльськими імплантатами;

Alpha Bio – популярна ізраїльська марка, яка використовує в своєму виробництві технології Nobel та Astra Tech та випускає рішення з унікальною мікропористою поверхнею для клінічних випадків різної тяжкості;

Dentium – ще один південнокорейський виробник, який пропонує на вибір коренеподібні імплантати преміум та економ сегментів, розроблені на базі технологій Astra Tech. Вони добре вживлюються в кісткову тканину, швидко приживлюються. За рахунок наявності подвійного різьблення скорочується час вкручування.

 

Як же з цього вибрати найкращий імплант?

Будь-який центр імплантації, в тому числі стоматологія в Києві під керівництвом Андрія Лукашука, використовує в середньому 3-5 систем. А все тому, що немає ідеального імпланту зуба, який добре підійшов би кожному пацієнтові. Більше того, імплантація зубів при вагітності проводиться дуже рідко і в тому випадку, якщо це необхідно.

Вибирати імплант слід на основі діагностики, в ході якої визначається клінічна картина: супутні захворювання, тип та обсяг кісткової тканини, наявність шкідливих звичок та ін. На основі отриманих даних можна підбирати титановий штифт, що відповідає клінічній ситуації і фінансовим можливостям пацієнта.

Який вибрати імплант зуба?

Наприклад, у випадку, коли пацієнт багато курить і при цьому має цукровий діабет, варто вибирати штучні зубні корені від Straumann. Навіть у такій складній клінічній картині вони здатні забезпечити високу початкову стабільність завдяки спеціальному дизайну різьблення, а також - унікальній текстурі поверхні імпланту.

Для більш простих випадків добре підійдуть і бюджетні імплантати – пацієнт з упевненістю може вибирати бренд MegaGen та отримати відмінний результат за прийнятною ціною.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
35 голосів, оцінка: 4.28 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *