Догляд за зубами після імплантації зубів

3353

Тривалість післяопераційного періоду здебільшого залежить від пацієнта. При ретельному виконанні всіх необхідних процедур догляду за імплантами загоєння проходить швидко і безболісно.

Рекомендації після імплантації зубів - Фото 1

 

Рекомендації після імплантації зубів

Серед загальних рекомендацій після імплантації зубів можна виділити такі:

  • У 10-денний період після операції рекомендується утриматися від пережовування їжі зубами, які піддавалися імплантації. Також на цей період варто відмовитись від куріння, пиття соків та інших рідин через соломинку, а також алкоголю.
  • У перші 10 днів після імплантації оперовані зуби краще не чистити зубною щіткою зі звичною пастою, а замінити на полоскання ротової порожнини спеціальним антисептичним розчином.
  • Щоб виключити кровотечі, слід відмовитися від гарячих страв та напоїв, замінивши їх теплими чи прохолодними. Особливо дієва ця рекомендація в перший тиждень після проведення імплантації.

У післяопераційному періоді також може спостерігатись сухість у куточках рота, це нормальна реакція організму на антисептичні засоби. Щоб позбутися дискомфорту та сухості достатньо зволожити куточки рота живильним кремом або маззю.

 

Догляд за зубами після протезування

Догляд за імплантами в цілому мало відрізняється від звичного догляду за ротовою порожниною, але кілька особливостей і відмінностей все ж таки є. Особливу увагу рекомендується приділяти супраструктурі імпланту — це та частина, що виступає над яснами, до якої кріпиться зубний протез.

Для більш ретельного догляду варто використовувати зубну нитку для гігєни за задньою та передньою стінкою імплантів та суперфлос для чищення нижньої частини протеза. А для догляду за бічною частиною супраструктури краще застосовувати міжзубну щітку (спеціальна щітка з одним рядом щетини), ніж звичайну. Крім цього, рекомендується полоскати рот водою після кожного прийому їжі, щоб видалити залишки їжі.

Як і при звичному догляді за порожниною рота, чистити зуби варто двічі на день, а також один раз на 6 місяців відвідувати стоматолога для оцінки стану ясен, імплантів та зубів. Після імплантації графік відвідувань стоматолога може відрізнятись, насамперед це залежить від складності випадку, віку пацієнта та загального стану його здоров'я.

Доктор-ортопед дає рекомендації по догляду за зубами | Клініка Лукашука - Фото 2

 

Можливі ускладнення після імплантації зубів

Імплантація зубів — сучасний спосіб стоматології, який широко застосовується для відновлення втрачених зубів. Для цього використовується штучне коріння, яке і називається імплантом. Імплантація зубів дозволяє надійно зафіксувати як знімний протез, так і конструкції незнімних протезів.

Незважаючи на те, що багато лікарів називають імплантацію простою операцією, насправді це досить складна процедура, яка вимагає підготовки. Тому кожен пацієнт обов'язково проходить попередній огляд та санацію порожнини рота для виключення ускладнень.

Серед ускладнень, які трапляються найчастіше, виділяють такі:

  • Розвиток запального процесу у місці хірургічного втручання.
  • Відторгнення імлантів та розходження швів.
  • Розростання ясенних тканин довкола імпланту.
  • Різні пошкодження імплантів, а також протезів через неправильний догляд.

Але не варто хвилюватися, оскільки ускладнення зустрічаються дуже рідко, лише у 1% із загальної кількості пацієнтів. Саме для виключення виникнення ускладнень і проводиться попередній огляд ротової порожнини та вивчення хронічних захворювань пацієнта, ці процедури дозволяють значно знизити відсоток післяопераційних ускладнень.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
28 голосів, оцінка: 4.6 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *