Чи можна займатись спортом після імплантації зубів?

23423

Чи можна займатися спортом після імплантації зубів?

Якщо ви любите займатися спортом і, можливо, робите це професійно, то вам буде цікаве це питання. Сама по собі імплантація зуба не передбачає протипоказань до фізичних навантажень. І все ж у деяких випадках спорту доведеться відмовити.

Дівчина на тренуванні

 

Залежність терміну від видів операції

Залежно від техніки виконання операції визначаються терміни, після яких можна навантажувати себе фізично.

Розглянемо етапи класичної імплантації зубів:

  • Хірургічний - це коли розрізають ясна, вкручують імплантат і накладають шви. Організму для відновлення потрібен місяць, іноді більше. Перший тиждень після операції - це час, коли активні фізичні вправи заборонені. А види спорту, що призводять до травм, важливо зовсім виключити на цей місяць.
  • Протезування - розрізається слизова для вкручування елемента, який формує контур ясен. Заживають ясна 14 днів, тому варто відмовитися від усього, що пов'язано з тренуваннями.
  • Встановлення абатмента і коронки - тканина практично не пошкоджується, що дає змогу зайнятися улюбленим спортом уже за добу.

Під час одномоментної імплантації зуб видаляється і вставляється імплантат за один раз. Це дає змогу додатково не розрізати ясна. А отже, загоєння проходить набагато швидше. Завдяки цьому зайнятися вправами можна через тиждень після операції.

Для базальної імплантації зубів не потрібно розсікати і зшивати ясна. Одержувана тканина при цьому мінімально пошкоджується. Жувальна здатність відновлюється менше, ніж за 7 днів. Після цього ви можете сміливо займатися спортом.

 

Про конкретні види спорту

Гірськолижний спорт або дайвінг - протипоказані після операції. Спортсмени, танцюристи, каскадери і всі, в кого травмонебезпечна професія, повинні постійно тренуватися, щоб підтримувати свою форму. Що робити в такому разі?

Суворо уникати фізичних навантажень важливо в перший тиждень після імплантації зуба. Коли лікар зніме шви, спортсменові можна почати займатися вправами, які не вимагають посиленого напруження м'язів. Необхідно уникати всього, що викликає різкий стрибок кров'яного тиску.

Запаморочення після бігу

Щоб зрозуміти, від яких навантажень потрібно відмовлятися перед нарощуванням зуба, запитайте про це лікаря. Він порадить попередньо зробити знімок зубів.

Поки імплантат зуба повністю не закріпився в кістці, не можна займатися бойовими мистецтвами. Адже під час них відбуваються прямі удари в щелепу.

Якщо ж ви готуєтеся до серйозних змагань, то не плануйте імплантацію зубів.

Дотримуючись цих рекомендацій і термінів, ви уникнете неприємних наслідків. Приміром, можуть розійтися шви, посилитися біль, відкритися кровотеча. Тому будьте обережні. Гарного вам здоров'я!

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
30 голосів, оцінка: 4.5 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *