Як зменшити набряк після імплантації зубів

6658

Чому з'являється набряк після імплантації зуба

Абсолютно будь-яка стоматологічна процедура, навіть така проста, як пломбування зуба, може призвести до появи набряків і припухлостей. Після імплантації набряк обличчя в зоні проведення операції — це цілком нормальне післяопераційне явище. А ось розміри набряклості часто залежать від віку та особливостей організму пацієнта. Жоден лікар не може відповісти на запитання про те, чи набряки будуть після операції і як довго вони протримаються.

Як зменшити набряк після імплантації зубів | Фото 1 - Клініка Лукашука

То чому з'являються набряки після імплантації зубів? Справа в тому, що в основі цієї процедури лежить імплантація вживлення в ясна, в результаті чого відбувається пошкодження тканин в ротовій порожнині, загоєння яких може відбуватися від одного тижня до декількох. Саме в цей період можуть спостерігатися набряки, але якщо виконувати нескладні рекомендації лікаря, цей неприємний період може значно скоротитися.

 

Як зменшити набряки та прискорити їх лікування

Головною умовою швидкого одужання є ретельний догляд ротової порожнини. Потрібно не тільки вранці та ввечері чистити зуби, а й полоскати рот після кожного прийому їжі антисептичним розчином, який виписав лікар. Також рекомендується перший тиждень виключити з раціону холодну та тверду їжу, віддавши перевагу теплим стравам у вигляді пюре або бульйонів.

Крім цього, для зменшення набряку можна використовувати такі способи, спрямовані на зниження припухлостей щоки та ясен:

Одним із найефективніших способів для зняття набряку є вплив холодом. Рекомендується періодично прикладати пакет із льодом до місця набряку. Як правило, холод добре справляється з припухлістю в першу добу після імплантації зуба. Особливо ефективний такий спосіб боротьби з набряками при встановленні декількох імплантів одночасно, а також після процедури синус-ліфтінга.

  • Ще однією важливою рекомендацією після імплантації зуба є правильна організація сну. Перші кілька тижнів після імплантації зуба краще спати на високій подушці, це підвищить відтік крові та значно скоротить період лікування набряків. Також краще спати на спині або на боці протилежному хірургічному втручанню.
  • Крім ретельної гігієни ротової порожнини, обов'язково варто обробляти шви в місці імплантації антисептиком, це не тільки прискорює загоєння, але і знімає набряк і запалення.
  • Ці нескладні правила показані кожному пацієнту після імплантації зубів. Їхнє виконання є основою успішного післяопераційного періоду.

Ополіскувач для ротової порожнини | Фото 2

Будь-які неприємні відчуття чи нездужання, такі як зміна кольору ясен, підвищена температури тіла, слабкість тощо, вимагають невідкладного огляду лікаря. При цих симптомах займатися самолікуванням небезпечно для здоров'я, що може сприяти появі ускладнень.

 

Коли починати переживати через набряк після імплантації зуба

Більшість пацієнтів зазначають, що через тиждень набряки починають зменшуватися і не помітні оточуючим, якщо припухлість не минає до 10-го дня післяопераційного періоду — не варто відкладати з візитом до лікаря.

Також, у разі появи будь-яких неприємних чи больових відчуттів у ділянці проведення імплантації зуба рекомендується звернутися до лікаря. Він перевірить стан імпланту зуба, ясен та призначить додаткову терапію, або ж відкоригує неправильний догляд за ротовою порожниною.

Найчастіше загоєння після імплантації зубів проходить без ускладнень і не вимагає додаткового лікування чи знеболювання.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
29 голосів, оцінка: 4.4 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *