Імплантація Зубів Під Час Вагітності

11439

Імплантація — найкращий спосіб відновлення зубів. Чи варто ризикувати здоров'ям малюка, плануючи процедуру під час вагітності, розберемося нижче.

Коли йдеться про екстрену імплантацію (наприклад, зуб втрачено під час травми), на перший план виходить загальне здоров'я пацієнтки. Розвиток абсцесів та інших серйозних ускладнень є згубним як для майбутньої мами, так і для її дитини. З появою гострого болю чи запалення потрібно якнайшвидше звернутися за медичною допомогою.

Вагітна дівчина у стоматолога - Фото 1

 

На якому терміні безпечно ставити імплант?

Стаючи на облік у жіночу консультацію, жінка обов'язково відвідує стоматолога. Виявивши проблеми із зубами, лікар може рекомендувати імплантацію.

На етапі планування пацієнтці буде призначено низку додаткових аналізів та консультацій. Рішення про операцію приймають, тільки переконавшись, що вагітність проходить нормально, у майбутньої породіллі немає порушень згортання крові або алергії.

Важливо оцінити психологічну готовність мами до імплантації. Побоювання стоматологічного крісла викликає сильний стрес — а це не найкращий супутник вагітності. У такому разі краще відкласти операцію до появи дитини на світ.

Оптимальний термін для встановлення імлантів — від 12 до 29 тижнів. На такому терміні всі життєво важливі органи та системи вже сформувалися, ймовірність ускладнень мінімальна.

На більш ранніх термінах опромінення, анестезія та подальше медикаментозне лікування може не найкраще позначитися на здоров'ї малюка. Після 29 тижнів вагітності вже виникає ризик передчасних пологів.

Беременная девушка у стоматологии

 

Планування імплантацію під час вагітності

Декрет — можливо, єдиний зручний час, коли жінка, яка працює, може подбати про своє здоров'я і встановити зубні імпланти. Головне, все добре спланувати.

Сучасні рентген апарати мають мінімальний вплив, а новітні анестетики швидко виводяться з організму мами, не проникаючи крізь плаценту. Проте післяопераційний період може вимагати прийому антибіотиків та антибактеріальних препаратів. Ось чому, операцію зі встановлення штифта краще провести до вагітності.

Формування ясен та подальше протезування не вимагають терапії. При правильному догляді та своєчасному відвідуванні лікаря, вже до початку пологів жінка матиме красиві та здорові зуби.

Якщо імплант було встановлено на ранніх термінах, коли навіть сама жінка не здогадувалася, що вона вагітна, не варто панікувати. Знеболюючі препарати — це не токсини, вони не накопичуються в організмі. Вже за кілька діб у крові від них не залишиться і сліду.

Вагітність ніяк не впливає на регенерацію клітин та не ускладнює приживлення коронок. Планувати поповнення у сім'ї можна відразу після оперативного втручання. Не забувайте лише повідомити Вашого стоматолога про ваше «положення», лікар підбере максимально щадні препарати для наступних етапів протезування.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
27 голосів, оцінка: 4.1 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *