Різниця Між Мостом та Імплантом: Що Краще

8063

Що краще міст чи імплант. Фото - Клініка Лукашука

Іноді нам доводиться звертатися до стоматології через втрату зуба. Причиною тому може бути нещасний випадок, недостатня гігієна або, що найприкріше, спадковість. Однак ситуація не безнадійна — зі спеціалістами нашої клініки Ви повернете колишню красу зубів. Протезування на імплантах у нашій стоматології Лукашука на Теремках відбувається на високому рівні, відповідно до стандартів медицини.

 

Кому підходить імплантація?

Використовуючи найкращі матеріали під час лікування, ми готові допомогти тим, хто має:

  • Відсутній один зуб у ряді — імплантація потрібна для того, щоб не постраждали інші зуби.
  • Відсутні кілька зубів — фахівці вживлюють штучний корінь і на нього встановлюють протез. Завдяки цьому навантаження на кістку рівномірно розподіляється. Це підвищує естетику.
  • Відсутні усі зуби — встановлюють один або кілька імплантів. На них кріплять знімні та постійні протези.
  • Відсутні крайні зуби — поставити протези тут не реально, а ось імплантація — чудовий вихід.
  • Немає можливості носити протези — деякі наші пацієнти мають високу чутливість до матеріалів для протезів. Тому ми пропонуємо їм імплантацію. До того ж таке рішення допоможе тим, хто має яскраво виражений блювотний рефлекс.

Що краще міст чи імплант. Фото 2

 

Види протезування:

  1. Коронки — застосовуються як у жувальній, так і фронтальній зонах. Якщо немає кількох зубів поспіль у передній частині, то добре застосувати одиночні коронки.
  2. Мостоподібні протези — заміняють частину зубного ряду. Завдяки такому методу можна відновити одразу 3-5 зубів.
  3. Повні протези — заміщають усі зуби однією з щелеп. Цей спосіб лікування необхідний при адентії або коли зуби вже неможливо відновити.

 

Типи фіксації знімних протезів на імпланти

Щоб закріпити знімний протез, немає необхідності встановлення імплантів на кожен відсутній зуб. Достатньо двох штучних коренів, щоб зафіксувати частковий протез, а для повної фіксації – 6-8.

Фіксація буває у вигляді наступних типів:

  • Балочного кріплення для цілої щелепи.
  • Кулястого кріплення — коли потрібно встановити імпланти спереду.
  • Кріплення на магнітах використовується рідко.

 

Які коронки краще використовувати?

Розглянемо, які бувають коронки і в чому їх переваги та недоліки:

• Металеві — зручно використовувати, вони відрізняються довговічністю, стійкістю до корозії, міцністю та біосумісністю. Основним недоліком є їхній неестетичний зовнішній вигляд, тому на зону посмішки вони не підійдуть. Сплави бувають золотими та срібно-палладієвими, а також з інших матеріалів.
• З металокераміки — є компромісом між міцністю та естетичністю. Прослужать коронки із цього матеріалу довго. На дешевих матеріалах з'являються з часом тріщини, тому краще використовувати більш дорогі матеріали.
• Безметалові керамічні — найкращий варіант з точки зору естетики. Вартість досить висока. Застосовуються такі коронки переважно для відновлення передніх зубів.

Що краще міст чи імплант. Фото 3

 

У чому різниця між мостом та імплантом, що краще?

  1. При встановленні мостоподібного протезу використовуються дешеві матеріали, а для імплантів — дорогі. Останній варіант, хоч і дорогий, має довічну гарантію.
  2. Між мостом та імплантом є конструктивні відмінності. Міст встановлюється на штучних зубах і складається з двох коронок, а ось імплантат повторює живе коріння зуба. Використовуючи абатмент, на нього встановлюють коронку.
  3. За допомогою моста відновлюють один або кілька зубів, а ось лікування за допомогою імплантів передбачає усунення одиничного дефекту зубного ряду.
  4. Коли встановлюють міст, то препарують опорні зуби, через що вони руйнуються. Для імпланта ж не потрібно видаляти нерв і обточувати здорові сусідні зуби.
  5. Встановлювати міст не вигідно і з тієї точки зору, що між ним і яснами залишатиметься маленький отвір і, хоч ви його навіть не побачите, там можуть застрягати частинки їжі. Якщо ж говорити про імплант, то з часом він повністю зросте з кістковою тканиною. Завдяки цьому не буде проблеми із застряганням їжі.

У нашій клініці імпланти встановлюють за допомогою спеціального обладнання і, як результат, вони не викликатимуть у вас дискомфорт та неприємні відчуття.

Що краще міст чи імплант. Фото 4

 

Підсумок відмінностей імплантів від мостів

І справді, методів лікування існує дуже багато. Ви, напевно, помітили, що найкращим варіантом є імплантати. З ними ви зможете вести повноцінне життя. Перед тим, як встановлювати імпланти, фахівці проводять цифрове сканування, завдяки якому можна легко зняти відбитки.

Лікарі нашої стоматології мають великий досвід протезування зубів. Усі наші клієнти залишилися задоволеними результатами лікування. Якщо у Вас, на жаль, є проблеми із зубами, то запрошуємо на безкоштовну консультацію до нашої клініки. Ми все детально розповімо та підберемо найкраще лікування!

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
29 голосів, оцінка: 4.9 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *