Скайси: що це таке, як їх встановлюють та правила догляду

Інформація, надана в статті, не може бути використана для постановки діагнозу, призначення лікування і не заміняє консультацію лікаря.
Дата создания: 27.01.2020
Дата последнего редактирования: 22.03.2021
15063

Скайси | Фото 1 - Клініка Лукашука

Коли люди хочуть доповнити свій оригінальний стиль, підкреслити його, вдаються до застосування незвичайних прикрас. Скайс, як і пірсинг, татуювання, надає зовнішності неординарності та незвичайності. Ще 6-7 років тому скайси були трендовою окрасою, яку прагнули поставити собі багато дівчат. На даний момент, популярність цієї прикраси згасла, проте все одно залишаються шанувальники страз для зубів.

Прикрашати посмішку спеціальними декоративними елементами стали у США, проте досить швидко ця мода розлетілася по всьому світу. В Україні скайси на зуби були також популярні, їх ставили і молоді люди, і старші, заявляючи про свою індивідуальність у зовнішньому вигляді.

Так як скайси встановлюються на тривалий час, необхідно переконатися в їхній безпеці. Матеріал не повинен бути токсичним. Ставити та витягувати потрібно лише, вдаючись до послуг спеціалістів!

 

Що таке скайси

Скайси – це прикраси у стоматології у вигляді камінчиків, які кріпляться на емаль зуба та виконують естетичну функцію. Вони не лише підкреслюють імідж, а й приховують дрібні дефекти та пошкодження емалі. Скайси бувають різними за розміром, формою, матеріалом виготовлення.

Скайси | Фото 2 - Клініка Лукашука

За формою прикрас розрізняють:

  • овальні;
  • круглі;
  • фігурні вироби.

За матеріалом виготовлення:

  • дорогоцінне каміння, найчастіше – діаманти;
  • недорогоцінне каміння, в основному – кристали Swarovski.

Скайс на зуб ставлять в естетичних цілях, але також і щоб:

  • замаскувати змінений колір емалі;
  • приховати тріщини, ушкодження на емалі.

 

Відмінність звичайних страз від скайсів

Ті стрази, які ми звикли бачити на одязі, при формуванні манікюру чи створенні макіяжу, не можна використовувати у стоматології, ставити на зуби. Головний недолік страз для зубів полягає в тому, що вони мають короткий термін експлуатації, не витримують вологість. Якщо страза відлетить, на емалі буде чорний слід. Стрази не блищать, не переливаються, не надають посмішці особливого шарму, більше того, вони швидко втрачають свій первозданний вигляд, тьмяніють.

Якщо ж ставити прикраси для зубів, це повинні бути кристали Swarovski з усіма сертифікатами якості. Такий скайс нагадує дорогоцінний камінь, сяє, переливається, не втрачає своєї краси. Більше того, він довговічний та безпечний.

Скайси фото:

Скайси | Фото 3 - Клініка Лукашука

 

Метододика встановлення скайсу на зуби

Установка скайсу на зуб – проста та швидка процедура, складається з таких етапів:

  1. поверхню зуба трохи полірують, щоб усунути шорсткість;
  2. наносять спеціальний матеріал, що має світловідбивний ефект;
  3. далі ділянку зуба з матеріалом піддають полімеризації;
  4. виконавши процедуру, наносять композитний матеріал і кріплять прикрасу, коригуючи її розташування;
  5. далі ділянку зі скайсом полімеризують і операція завершена.

Проведення процедури швидке  триває до 20 хвилин. У процесі роботи віддають перевагу сертифікованим матеріалам, які сприятливо впливають на стан емалі зубів, слизової оболонки, не провокують виникнення карієсу або нальоту.

Після того, як камінчик на зуб буде встановлений, може виникнути відчуття присутності в роті стороннього предмета, проте через кілька днів все нормалізується.

Скайси | Фото 4 - Клініка Лукашука

 

Як прибрати скайс

Поставивши прикрасу на зуби, вона триматиметься в межах шести місяців-року. Якщо ж декоративний елемент набридне або необхідно буде чистити зуби, відбілювання, протезування, його необхідно зняти. Видалення скайсу – швидка та безболісна процедура, проте вона повинна проводитись виключно стоматологом.

Сам скайс знімається просто, те місце, де він був встановлений, обробляють пастою, що зміцнює емаль, і покривають лаком на основі фтору. Це проводять з метою зробити зуби здоровими та гладкими. Сама процедура безпечна та безболісна.

 

Протипоказання для встановлення скайсів

Установка скайсу допускається винятково на здорові зуби. Перед тим як проводити процедуру, зуби слід вилікувати, усунути щілини, дірки. Якщо ви страждаєте від проблем із зубами, вони чутливі, прикрашання зубів протипоказане. За технологією процедури скайси можуть бути встановлені як на молочні, так і на корінні зуби. Зверніть увагу, що, встановивши скайс на коронку, він не триматиметься.

Стрази на зубах протипоказані, якщо:

• емаль слабка та тонка;
• зуби з дефектами;
• є карієс або плями;
• запальні процеси ротової порожнини, ясен;
• алергія на метали;
• були травми щелепи;
• неправильний прикус;
• вік менше 12 років.

 

Догляд за зубами зі скайсами

Діамант у зубі може триматися довго, проте це залежить від виробника матеріалу і наскільки правильно, якісно зробили цю процедуру. Завдяки тому, що поверхня скайсу рівна, без опуклих елементів, товщина невелика – до 0,5 мм, порожнина рота не буде пошкоджена за жодних обставин.

Щоб забезпечити максимально довге носіння скайсу, дотримуйтесь рекомендацій:

  • не їсти на зуб, на якому встановлено скайс, насіння, сухарі, тверду їжу, тверді овочі та фрукти;
  • виключити застосування жорстких та електричних зубних щіток;
  • відмовитись від зубних паст, до складу яких входять абразивні речовини;
  • своєчасно полірувати поверхню зуба.

Це необхідно, щоб уникнути темного нальоту, зубного каменю навколо скайсу. Також слід своєчасно та систематично проводити професійне чищення зубів у стоматології, щоб не втрачати їх білизну та доглянутий вигляд.

Щоб привернути увагу красивою ефектною посмішкою, установка скайсу – найкращий варіант. Ця процедура затребувана серед підлітків та дорослих.

У нашій стоматології в Києві надають послугу встановлення скайсу професійними стоматологами, які досконало дотримуються правил процедури та технології, щоб прикраса трималась тривалий час. Застосовуючи якісні найкращі матеріали, результат буде чудовим, а сама процедура недорога, тільки, якщо Ви не захочете поставити діамант.

Оригінальна посмішка з прикрасами буде лише тоді, коли вони виглядають гармонійно, доречно та стримано, не доходячи до крайнощів, а також акуратно та професійно встановлені.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
28 голосів, оцінка: 4.4 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *