Вирівнювання зубів

Інформація, надана в статті, не може бути використана для постановки діагнозу, призначення лікування і не заміняє консультацію лікаря.

Выравнивание зубов Киев | Фото 2 - Клиника Лукашука

Ціни на вирівнювання зубів в Києві

Послуга Ціна
Консультація лікаря-ортодонта

від 249 грн

Вирівнювання зубів пластинами

від 3000 грн

Вирівнювання зубів системою Инвізілайн (Invisalign lite)

від 3600 грн

Брекет-система на одну щелепу Damon ormco 3 clear керамічна

27930 грн

Брекет-система на одну щелепу металева

15000 грн

Планування і комп'ютерне моделювання прикусу Invisalign ClinCheck

18270 грн

Брекет-система на одну щелепу сапфірова

22680 грн

Брекет-система на одну щелепу керамічна

19950 грн

Брекет-система на одну щелепу Damon ormco Q металева

20580 грн

Брекет-система на одну щелепу самолігуюча керамічна

26460 грн

Брекет-система на одну щелепу самолігуюча металева

23000 грн

 

Нерівні зуби: причини і наслідки

Власники рівних зубів можуть тільки поспівчувати тим, у кого посмішка далека від ідеальної, тому що вирівнювання зубів складний і тривалий процес. Основними причинами нерівних зубів є: генетична схильність, результат отримання травми щелепи, а також перенесені захворювання. Але незалежно від того, що привело до даної патології, нерівні зуби приносять людині постійний дискомфорт і занижену самооцінку не тільки в перехідному віці, але і в зрілому.

Крім естетичної проблеми, нерівні зуби можуть мати серйозні наслідки, які призводять до хвороб зубів або ясен. Сучасна медицина вже кілька років не встановлює обмежень по віку у вирівнюванні зубів.

 

Андрій Миколайович Лукашук:

Кожен пацієнт індивідуальний, тому конкретний клінічний випадок розглядається окремо з підбором персонального лікування. Термін лікування також визначається індивідуально, виходячи з початкового стану зубів, ступеня їх викривлення, способу життя пацієнта, його віку та інших аспектів".


Способи вирівнювання зубів


В практиці виправлення неправильного прикусу використовуються наступні методи:


• Спеціальні капи
• Вініри
• Брекети і брекет-системи
• Зубні трейнери і пластинки
• У складних випадках можливе хірургічне втручання.

Спеціальні капи


Капи відносяться до знімних конструкцій для виправлення прикусу. Однією з найбільш поширених систем є "Інвізілайн". Цей спосіб лікування передбачає виготовлення набору спеціальних прозорих і тонких кап.

капи для виправлення прикусу

Для цього використовують високоточне обладнання та заміряння зубів пацієнта. Кожна наступна каппа не суттєво, але відрізняється формою від попередньої. Термін носіння кожної капи становить не більше 14 днів. По закінченню терапії зуби поступово зсуваються на свої місця і прикус приходить в норму.

 

Вініри

Вініри - представляють собою надтонкі пластинки, для виробництва яких застосовується кераміка або інший спеціалізований матеріал, який накладається на поверхню зуба. Завдяки вінірами з'явилася можливість приховати пошкодження зубів, вирівняти рівень висоти зубного ряду, зменшити міжзубні щілини, поліпшити відтінок емалі. Крім того, вініри виконують і захисну функцію.

 

Брекет системи

Брекет - спеціально розроблене кріплення до кожного зуба, яке приклеюється в певній точці. Брекет оснащений пазом для дуги з дроту, яка зберігає вигин для майбутньої форми індивідуального рівного зубного ряду, і так званими "крильцями" для утримування всієї зв'язки. Брекет-система включає в себе 8-10 брекетів по комплекту на обидві щелепи. Вирівнювання зубів з їх застосуванням - результативно і ефективно.

Суть способу в тому, що кожен зуб знаходиться в своїй лунці і утримується сполучною тканиною. Якщо діяти легким, але постійним тиском на стінку лунки, то кістка піддасться легкому зсуванню, в результаті чого зуб займе потрібне положення в зубному ряду. Новоутворена порожнина через певний час заповниться сполучною тканиною і зафіксує зуб. В середньому вирівнювання зубів даним методом займе 1,5-2 роки.

 

Пластинки для вирівнювання зубів

Пластинки для вирівнювання зубів є знімними конструкціями, що, безсумнівно, можна віднести до плюсів даного способу. Вони легко знімаються, тому їх краще зняти перед проведенням гігієни порожнини рота або прийомом їжі. Пластинки виробляються з прозорого пластику, що не містить шкідливих і токсичних для організму компонентів, тому вона абсолютна безпечна. Термін носіння пластинок для повного вирівнювання зубів триває 1,5-2 роки в залежності від патології, на лікування якої спрямований спосіб.

 

Лікарі ортодонти:

Стоматологія Лукашука на Теремках

Показання

- скупченість зубів легкого ступеня;

- наявність щілин між зубами;

- зміщення щелеп відносно один одного вперед, назад і вбік;

- аномальний ріст зубів;

- закріплення результатів після лікування брекетами.

Протипоказання

- наявність зубного каменю;

- пародонтоз в стадії загострення;

- аномалії розвитку щелеп;

- важкі неврологічні захворювання.

Сподобалося у нас? - Поділися сторінкою з друзями!
32 голосів, оцінка: 4.5 з 5
Поділитись pinterest
×
Записатися на консультацію
Записатися на консультацію
Ваш телефон *